Japán curry vs. magyar pörkölt


Japán curry vs. magyar pörkölt
A japán konyha egyik finomsága az úgynevezett japán curry, melyet az itthon sokszor elkészített pörkölthöz lehetne hasonlítani, viszont annál sokkal ízletesebb és zamatosabb. Annak köszönhetően, hogy számos hozzávaló egyesül a japán curry-ben, az íz világa gazdagabb, mint a Magyarországon oly közkedvelt és tradicionális fogásnak. Húsok, zöldségek és érdekes módon még gyümölcs kivonatok is vegyülnek ebben az ételben, melynek számos elkészítési módja ismert. Vannak, akik a lágyabb ízeket kedvelik, viszont akadnak, akik szeretik a határozott, markáns és csípős ételeket. Ön bármelyik társasághoz is tartozik, a japán curry-t biztosan szeretni fogja. A közkedveltebb ízesítések közé tartozik, ha a japán konyha ezek fogásához hagymát, répát és krumplit is adagolnak, de sokan szeretik padlizsánnal vagy káposztával fogyasztani, mely zöldségeket megfőzik, köretként pedig rizst tálalnak hozzá. A szigetországban a húsok közül inkább csirkéből és marhából készítik el a japán curry-t, de van, aki a tenger gyümölcsével kéri az éttermünkben. Természetesen lehetőség van vegetáriánus formában is igényelni, mely esetben tofuval helyettesítjük a csirkehúst. Sok esetben savanyúság is társul ehhez a fogáshoz, mint például savanyú gyöngyhagyma, más néven rakkyo, vagy épp fukujin-zuke, ami ugyancsak savanyított vegyes zöldségeket jelent. A japán konyha eme fogását tehát azok számára is bátran ajánljuk, akik szeretik a Magyarországon oly nagy becsben tartott pörköltet, mert bizonyos, hogy ez az étel is a kedvenceik közé fog tartozni.