A japán konyha egyik finomsága az úgynevezett japán curry, melyet az itthon sokszor
elkészített pörkölthöz lehetne hasonlítani, viszont annál sokkal ízletesebb és zamatosabb.
Annak köszönhetően, hogy számos hozzávaló egyesül a japán curry-ben, az íz világa
gazdagabb, mint a Magyarországon oly közkedvelt és tradicionális fogásnak. Húsok,
zöldségek és érdekes módon még gyümölcs kivonatok is vegyülnek ebben az ételben,
melynek számos elkészítési módja ismert. Vannak, akik a lágyabb ízeket kedvelik, viszont
akadnak, akik szeretik a határozott, markáns és csípős ételeket. Ön bármelyik társasághoz is
tartozik, a japán curry-t biztosan szeretni fogja. A közkedveltebb ízesítések közé tartozik, ha
a japán konyha ezek fogásához hagymát, répát és krumplit is adagolnak, de sokan szeretik
padlizsánnal vagy káposztával fogyasztani, mely zöldségeket megfőzik, köretként pedig rizst
tálalnak hozzá. A szigetországban a húsok közül inkább csirkéből és marhából készítik el a
japán curry-t, de van, aki a tenger gyümölcsével kéri az éttermünkben. Természetesen
lehetőség van vegetáriánus formában is igényelni, mely esetben tofuval helyettesítjük a
csirkehúst. Sok esetben savanyúság is társul ehhez a fogáshoz, mint például savanyú
gyöngyhagyma, más néven rakkyo, vagy épp fukujin-zuke, ami ugyancsak savanyított vegyes
zöldségeket jelent.
A japán konyha eme fogását tehát azok számára is bátran ajánljuk, akik szeretik a
Magyarországon oly nagy becsben tartott pörköltet, mert bizonyos, hogy ez az étel is a
kedvenceik közé fog tartozni.