A kimchi a koreai konyha nélkülözhetetlen fogása, mely fogyasztható külön ételként, de
szolgálhat levesek vagy sült rizses egytálételek alapjául is. A dietetikusok véleménye szerint a
kimchi a világ egyik legegészségesebb étele, melyet a hagyományok szerint késő ősszel, nagy
mennyiségben készítenek, majd tesznek el télire.
A kimchi számos összetevőből állhat és az egyes vidékekre, tájakra sajátosan jellemzően
készítik el más-más fűszerekkel vegyítve, mely alapján kb. 187 fajtát különböztethetünk meg.
A leggyakrabban használt zöldség a kínai kel, az uborka, a retek, az újhagyma, a gyömbér és
a fokhagyma. A leginkább hozzáadott fűszerek közé tartozik a só, az őrölve adagolt chili, a
halszósz, illetve a garnélarák szósz.
Egy recept szerint a kimchi készítés első lépése a kel négyfelé felvágása, melyet aztán két-
három napig hagynak meleg helyen fonnyadni, hogy növeljék a zöldség természetes
édességét. Ezt követően a kínai kelt edénybe teszik, megsózzák és felöntik vízzel, majd pedig
szobahőmérsékleten órákra állni hagyják. Ha kész, kimossák és óvatosan kinyomkodják
belőle a nedvességet, ezután jöhet a fűszerezés, vagyis a fokhagyma és a gyömbér
összezúzása és chili porral való keverése. Ízlés szerint újra lehet sózni és az erjedés
elősegítése céljából mézet is szokás hozzáadni. A hagymák felkarikázása után kerül bele egy
kis halszószt vagy kevés szárított és füstölt hal, valamint néhány deci langyos víz. A zöldség
és a fűszerek keverékét légmentesen le kell zárni az érlelő edénybe, és négy-öt napon
keresztül érleli szükséges, mely közben naponta érdemes alaposan megkavarni. Ezt követően
a kimchit csavaros üvegedénybe adagolják és felhasználásig hűvös helyen tárolják.